https://www.youtube.com/watch?v=85cmTNBH42k
Dutch Bargain Signature Edition 2021

Puffy Chair

Puffy Chair

Iedereen heeft wel een Puffy Chair. Zo’n zachte, verschraalde, half kapotte zetel waar twintig jaar oude dampen uit naar boven stoven als je er in ploft. En je bent er gek op. Een zetel die alles doorstaat, zoals de DIPA-bierstijl waar deze Puffy Chair op gebaseerd is. De Nitro die we toevoegden, maakt deze zetel nog puffier en comfortabeler om weg te drinken. A classic is born.

Ingrediënten: GERSTEmout, HAVERmout, hop (Sabro, mosaic, idaho7), gist, water

Stijl

Nitro DIPA

Alcohol

8,5%

Bitterheid

65 IBU

Kleur

14 EBC

Tasting met Thibo

Brouwmeester Dutch Bargain

FOOD-PAIRING RECEPT

GNOCCHI ‘PUFFY CHAIR’

Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
2 sjalotten
400g gehakte tomaten
Zeezout
Peper
1 rode peper
1 tl gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
100ml droge witte wijn
5 blaadjes basilicum
1 eetlepel tomatenpuree
250 buffel mozzarella

Bereidingswijze: 

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, fruit je hierin de knoflook en de sjalot en een halve rode peper op een zacht vuur. Na 2 minuten doe je ook de gehakte tomaten, de oregano en de blaadjes basilicum en gerookte paprikapoeder in de pan. Breng de tomatensaus op smaak met de witte wijn, peper, zeezout en tomatenpuree. Als je het gevoel hebt dat de saus nog onvoldoende op smaak is, kun je extra tomatenpuree en zout toevoegen. Laat de saus ongeveer 15 minuten zacht doorkoken. Af en toe roeren. Als de saus te veel indikt, water toevoegen.

Gnocchi bereiding

Ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappels
2 eidooiers op kamertemperatuur
300 gram bloem (type 00)
2 theelepels zout

1 Kook de ongeschilde aardappels in circa 20 minuten gaar in een laagje water met zout.
Trek de schil eraf als ze afgekoeld zijn. Pers de aardappelen terwijl ze nog warm zijn door een pureeknijper boven een grote kom.

2 Meng de eidooiers bloem en het zout door de aardappel en kneed tot een luchtig deeg. Proef het deeg en breng indien nodig op smaak met nog wat zout en peper.

3 Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange rol. Snijd de rollen in plakjes, rol ze eventueel nog over een gnocchi-plank voor een geribbeld patroon en bestuif de plakjes met bloem. Zet een pan met water op met zout en laat deze koken, doe dan de gnocchi plakjes erin. Wacht tot als deze bovendrijven en dan zijn ze klaar.

Als de gnocchi klaar is doe deze in de pan met de saus en roer even door. Serveer deze in een mooi diep bord, doe dan de stukjes buffel mozzarella er bovenop en afwerken met een wat verse basilicum.