SIGNATURES

Met grote trots presenteert Dutch Bargain de gelimiteerde craft beer line-up genaamd de ‘Signatures’. Elke maand een verse release. Rebels bieren met gewaagde recepturen, in een artistiek jasje en altijd iets anders. Dit is de lijn waar we graag innovatief zijn en gewaagd uit de hoek durven komen. Spaar ze allemaal, er zijn er niet veel!
Januari 2020

I tell bad chemistry jokes because all the good ones Argon

Stijl

Milkshake IPA (afgevuld met Argon)

Alcohol

7,0%

Bitterheid

0 IBU

Kleur

14 EBC

Stikstof is tegenwoordig haast grondwettelijk verboden. Wat mag nog wel? Argon! Een edelgas dat deze Milkshake IPA even zacht maakt als stikstof zou doen. En dan nog legaal ook. De lactose en mango maken deze IPA tot je favoriete milkshake en je hoeft niet door een drive thru te rijden om hem te pakken. Wil je nog wat weten? Vergeet niet te schudden voor gebruik. En: Argon vind je in geen enkel ander biertje hier. Hallo primeur!

Ingrediënten: Pilsmout, tarwemout, lactose, mango, wai iti DDH, equinox hop, curacao, S33 gist, water

Februari 2020

Cherry Cotton Candy Glitter Extravaganza

Stijl

Fruited Cream Ale

Alcohol

6,0%

Bitterheid

20 IBU

Kleur

🦄?

Who’s your cherry pie? Vertel het je geliefde niet, want vanaf nu is dat de Cherry Cotton Candy Glitter Extravaganza! Een flonkerende Fruited Cream Ale met een overload aan kers en zoetzure aroma’s van guave. De eerste voorjaarszonnestralen warmen je wintervacht op als je deze vloeibare suikerspin nog maar ruikt. Vergeet deze Ale niet ondersteboven te bewaren. Such a sweet surprise!

Ingrediënten: Pilsmout, Simcoe hop, guave, kers, WLP001 Californian ale gist, water

Maart 2020

Strawberry S*CKFEST

Stijl

NITRO Stout

Alcohol

9,2%

Bitterheid

40 IBU

Kleur

130 EBC

Ken je hem nog, onze Nitro Milkshake stout, limited edition 2018? Die hebben we een beetje opgeleukt tot Strawberry S*CKFEST. Hoe dan? Door er nog wat aardbei en vanille bij te knallen. Het fruitige zuigt je helemaal vast aan deze Juiced up Stout. En anders is het wel de chocolade of vanille. Geen fan van? Ha! S*CK it!

Ingrediënten: Palemout, Tarwemout, Havermout, GoldSwean Aroma, Maltodextrine, Lactose, Chocolat W, US-05, Aardbei, kers, vanille, Magnum hop, water, hop

April 2020

Tropical Supreme

Stijl

NEIPA

Alcohol

6,8%

Bitterheid

40 IBU

Kleur

13 EBC

De lente is daar, de gedachten voeren je richting een tropisch eiland. En dat ligt niet aan de andere kant van de wereld, met deze Tropical Supreme zit je als vanzelf in de zon. Gewoon in je eigen woonkamer. Hij is zoet en zacht, maar het is een bijtertje. Beter dan dit wordt het niet.

Ingrediënten: Ale mout, havermout, centennial hop, simcoe hop, cascade hop, equinox cryo hop, mosaic cryo hop, El dorado hop, S03 gist, water

Mei 2020

Cheesecaking in public

Stijl

Pastry Stout

Alcohol

10%

Bitterheid

20 IBU

Kleur

120 EBC

Kruip niet op je zolderkamer, maar drink deze Cheesecaking in Public gewoon waar iedereen bij is. Kan jou het schelen? Precies. Laat ze maar lullen. Natuurlijk kun je een vette zoete cheesecake uit blik drinken. Lekker fruitig is deze pastry stout. En zo hartig dat na afloop je broeksknopen beginnen te spannen. Zoals het hoort bij een blauwebessentaart met kaaspoeder. Daar hoef je je niet voor te schamen

Ingrediënten: Alemout, chocolat W, goldswaen aroma, maltodextrine, lactose, blauwe bessen, kaasvlokken, water, gist

Juni 2020

Milky Oolong Sour X Blend Brothers collab

Stijl

Sour

Alcohol

6%

Bitterheid

30 IBU

Kleur

20 EBC

We zijn in gedachten naar het Verre Oosten gezweefd. Dat deden we niet alleen, maar samen met de culinaire wonderkids van Blend Brothers, die ooit voor Oud Sluis en The Jane furore maakten. Een boterzachte, melkgestoomde oolong thee, gemixt met zuur Chinees vuurwerk, is het resultaat van dit hersenspinsel. De citrusvrucht yuzu zorgt voor dat onweerstaanbare frisse zuurtje, Szechuanpeper voor lekker veel venijn. De thee is het bindmiddel dat alles binnenboord houdt. Hier heb je op gewacht. For Oolong time.

IngrediëntenCentennial hop, Yuzu sap, milky oolong, szechuan peper, mout, water, gist

Juli 2020

One gluten free Matcha Latte for Barbara, please

Stijl

IPA

Alcohol

6,5%

Bitterheid

65 IBU

Kleur

6,5 EBC

Wist je dat al onze brouwsels glutenvrij zijn? We zijn dus helemaal #hipstertokoapproved. We zijn tenslotte millennials, right? Dus zet een dik montuurtje zonder glazen op, doe een knot in je haar en verlies je in de One gluten free Matcha Latte for Barbara, please! Een groen bier met groene thee, limoen, kokos en een dikke schuimkraag. Die koffiebar loop je vanaf nu voorbij.

Ingrediënten: Pilsmout, tarwemout, havermout, matcha, kokosvlokken, lactose, limoenschil, mosaic, cascade

Gluten free!

Augustus 2020

Bon appetit, Amélie

Stijl

Imperial Porter

Alcohol

12%

Bitterheid

25 IBU

Kleur

200 EBC

Doe je aan Weight Watchers in Augustus? Probeer het volgende maand maar opnieuw. Deze Pastry Stout komt regelrecht uit de etalage van je favoriete banketbakker. Een dessertbier met crème brûlée. Je wist nooit dat dit je lang gekoesterde wens was, maar geloof ons: dat is het wel. Met vanille, kandijsuiker en de gekende gebrande karamelsmaak van het beroemdste Franse nagerecht. Lepeltje erbij?

Ingrediënten: Alemout, Blackswaen, Magnum C02 extract, maltodextine, kandijsuiker, lactose, vanille, gist, water

September 2020

Mike’s Basement

Stijl

Koji Triple IPA

Alcohol

14%

Bitterheid

90 IBU

Kleur

14 EBC

Een experiment met een hoofdletter E! We zijn helemaal lijp van Dungeons and Dragons en net als in de game hebben we een D20-dobbelsteen gebruikt. De uitkomsten hebben we in de ketel gegooid. Straks zien we mensen uit muren komen! Daar wil je bij zijn, toch? De inspiratie om een sake hybride bier te maken kwam er nadat we rijst rolden. We hebben een dubbel maisch gemaakt waarbij we een deel ente met de koji schimmel om de rijst te versuikeren. Door de koji te combineren met Warrior hop en sake gist kwamen we tot deze hybride IPA.

Ingrediënten: Maris ottermout, rijst, Warrior hop, Cascade hop, Mango, Kokos, WLP705 Sake #7, water

Oktober 2020

Vote for Pedro

Stijl

Mexican Cake Stout

Alcohol

10%

Bitterheid

60 IBU

Kleur

150 EBC

Laat je niet foppen. Een Mexicaanse stout die niet pikant is? Wacht even tot de slok is ingedaald… Wait for it… There it is! Deze stout combineert al het goede dat het land van snor en sombrero te bieden heeft. Kaneel? Natuurlijk. Cacao? You got it! En natuurlijk habanero pepers. Caramba!

Ingrediënten: iso extract hop ,Alemout, chocolat W, Maltodextrine, Gold Classic, Amber, Gold aroma, Habanero, Kaneel, cacao, S04 gist, water

November 2020

Dave Double Down IPA

Stijl

Double IPA

Alcohol

9%

Bitterheid

95 IBU

Kleur

16 EBC

Verdubbelen, verdubbelen en… verdubbelen. Met die techniek krijg je deze IPA tot de macht zoveel. We doen voor dit pareltje alles keer twee. De alcohol, malt, hop. En de gist? Nee, die niet. Het resultaat is deze Dave Double Down IPA. Het is geen hogere wiskunde.

Ingrediënten: Pilsmout, tarwemout, vienna, amber, CO2 hop extract, Cascade Cryo, Equinox cryo, Simcoe cryo, Centennial Gist S04

December 2020

Ahoy! That’s a nautical term.

Stijl

Imperial Russian Stout BA

Alcohol

13,7%

Bitterheid

48 IBU

Kleur

98 EBC

Vanielje! Wie is er niet gek op? Wij wel. Daarom hebben we vanille verwerkt in deze rhum barrel aged-variatie op onze Imperial Russian Stout. Al die zoete hevigheid brengt de piraat in je naar boven. De Ahoy! That’s a nautical term knalt als het dikste kanon op een driemaster. Aaaarrrrrrr!

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, cacao, vanille, water

SIGNATURES 2019

Nick Geboers is gefascineerd door de rijke geschiedenis van fotografie. Hij gebruikt het medium van functioneel tot esthetisch. Eerst en vooral is hij een beeldmaker, met een breed scala aan fotografische instrumenten en technieken. www.nickgeboers.com
Dit blik is ontworpen door niemand minder dan Kaja Luijcks (9 jaar). Een enthousiaste tekenaar en liefhebber van beestjes! Kaja is de gelukkige winnaar van onze tekenwedstrijd die we organiseerde voor dit bier.
BRUUT collective is een internationaal filmproductiebedrijf met een uitgesproken stijl en aanpak. Voor het bier maakte ze een film; Aesthetic. Defiant. Wild. Ga naar www.bruutcollective.com/IPA voor de film. Met steun van Bart Dhondt – The MovieLot – SteadiFox
Charlotte Apers (1989) is kunstenaar en tattoo-artiest. Ze tatoeëert bij Papanatos Tattoos in Den Haag en werkt daarnaast voornamelijk aan eigen projecten. Zoals geanimeerde kortfilms, series illustraties, GIF’s en muurschilderingen in haar atelier in Breda. Haar werk kenmerkt zich door de surrealistische en vervreemdende sfeer die het uitademt, een tekenachtige uitwerking en de mix van verschillende materialen. Dit zie je ook in haar tattoos terug, waar ze graag experimenteert met een los lijnspel.
Olmo Brood is stiekem geen fotograaf, maar een productontwerper in hart en handen. Schoonheid diende zich herhaaldelijk op aan zijn detail geprikkelde herseninhoud. Er foto’s van maken, maakte echter van een prikkel een probleem. Te veel! Deze nochtans gezapige vent wist echter door de troep te zwemmen naar de oppervlakte. Et Voila.
Drie lotgenoten die artwork en 3D-animaties maken, vormen samen het collectief Lion Beach. Met een voorliefde voor het absurde, zoeken ze een evenwicht tussen wat mooi is, mensen aan het lachen brengt en wat hun gefortuneerde klanten niet willen, maar verdienen. ìSink or swimî is een werk dat ontstond uit schrik voor gewetenloze haaien in de kunstwereld. Het maakt deel uit van een digitale vernissage, waar irreÎle kunstwerken centraal staan. Tot nu verstopt in een obscuur mapje op hun server, bereikt Lion Beach er niemand echt mee, maar blijft het ook uit de klauwen van op geld beluste kunsthandelaars.
Katinka is een gepassioneerde fotograaf en ontwerper. Puurheid is het hoofdthema van haar werk. Met een scherp oog voor het visuele en de grafische weergave in alledaagse situaties, probeert Katinka altijd elementen van mode, architectuur en cultuur te combineren met enkele creatieve ideeën en een vleugje persoonlijkheid. www.studiokathan.com
Frederick Michielsen aka Fredenfilou schilderde in zijn jeugdjaren wel wat, maar op zijn 25e sprong de vonk over. Zijn stiefvader gaf hem de duw in de juiste richting om zijn carrière te starten. Kissed by Frieda vertoont zijn favoriete schilderij. Een eerbetoon aan een belangrijke man in Fred zijn leven. De laatste jaren probeert hij er vol voor te gaan en heeft hij een bijzondere, eigen stijl ontwikkeld: een zeer gedetailleerde, figuratief sterke en erg kleurrijke schilderstechniek. Zelfs de zijkanten van zijn werken schildert hij vaak mee. Frederick’s gemoedsrust of gemoedsonrust is vaak de inspiratie van zijn werk. www.fredandfilou.com
Brent van den Hove (1997) is geboren te Veldhoven, Noord-Brabant. Momenteel bezig met een zoektocht om het abnormale en het onherkenbare in het alledaagse te vinden. Deze zoektocht en bevindingen zijn de funderingen voor zijn verhalen die hij de wereld in stuwt door middel van animatie. Instagram: Kokosbrood
Anne Nobels studeerde in 2016 af aan de kunstacademie in Tilburg. Ze ging er eigenlijk heen met de gedachte schilder te worden, maar de aantrekkingskracht van de fotografie werd elk jaar sterker. Haar eindwerk was dan ook een fotoserie. Anne zoekt graag de grens tussen realiteit en fictie op met haar foto’s. Licht en kleur zijn daarbij de belangrijkste factoren. De beelden worden met grote regelmaat als poëtisch omschreven. Het thema menselijke kwetsbaarheid loopt als een rode draad door haar werk heen. Ze geeft een positieve lading aan dit thema. www.annenobels.nl
Mario De Koninck (°1977) tekent al 20 jaar onder het pseudoniem AAaRGh… cartoons voor onder meer Metro, TeVe-Blad, Deze Week Gent/Aalst, diverse uitgeverijen en bedrijven. Hij maakt ook wekelijks 3 cartoonraadsels voor Het Nieuwsblad. In 2017 debuteerde hij als schrijver van kinderboeken. Ook zijn schilderijen onder de noemer AAaRGh…-ART kennen steeds meer succes. Eén rode draad loopt door zijn activiteiten: humor, humor, humor. Al zijn werk vind je op zijn webshop: https://shop.aaargh.be
King Dick is een Belgische band opgericht door de Antwerpse artiest Wim De Busser in 2016. De muziek valt moeilijk in een hokje te passen vanwege de verscheidenheid aan genres die de revue passeren, maar heeft alsnog een zeer typerend eigen karakter: verruimend, humoristisch en opwindend. Om te dansen, om te vrijen, om te genieten. Je kan spreken over garagerock, psychpop of lofi, maar King Dick is meer dan dat. Veeel meeer.

Coffee connaisseur, moi? (2019)

Stijl

NITRO COLD BREW INFUSED IMPERIAL RUSSIAN STOUT

Alcohol

13,0%

Bitterheid

50 IBU

Kleur

150 EBC

Zo veel dikker dan zijn kleine broertje, dat die meer een aangetrouwd familielid is. Twee keer meer cacao nibs, extra alcohol, you do the math. Ook toegevoegd zijn Sumatra koffiebonen, gebrand door onze vrienden bij Bosbrand. De zachte, romige toetsen van chocolade en Nitro Cold Brew koffie gunnen dat geweld een fijne balans.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, cacaobonen, koffiebonen 

If glitter was a hop this would be TDH (2019)

Stijl

Red DDH IPA

Alcohol

8,0%

Bitterheid

25 IBU

Kleur

nvt (glitter kan niet worden uitgedrukt in kleur 😉 )

Bronies hebben eindelijk hun eigen craftbier! Onze brouwer werd dood gespamd met tags van glitterbier, dus heeft hij er een gemaakt. Om ervan af te zijn. Blijkt deze red IPA gewoon awesome. Twee keer gedryhopped, na 48 uur met Amarillo en een dag later met Sorachi Ace. Een techniek die ze DDH noemen, met hoppige, fruitige aroma’s als resultaat.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, (E171, E153, E172= natuurlijke glitter!)

BRU(U)T IPA (2019)

Stijl

Brut IPA

Alcohol

7,0%

Bitterheid

40 IBU

Kleur

8 EBC

In Zeeuws-Vlaanderen ligt geen spoor, dus de ‘hype train’ kwam hier met vertraging aan. Maar we hebben het perron bereikt met het Antwerpse filmcollectief BRUUT als reisgenoot. Onze gortdroge Brut is verrassend fris door de toevoeging van perzik en fruitige hop. De perfecte samensmelting van Brut en IPA.

Voor het blik van het bier werd een film gemaakt, welke je hier kan kijken.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, maisvlokken, hop, gist, perzik

Passion Thug (2019)

Stijl

Fruited Sour

Alcohol

6,8%

Bitterheid

22 IBU

Kleur

14 EBC

We waren zelf best dronken op het Billies Craftbeer Festival toen we besloten om een rip off van Lervig’s Passion Thang te brouwen.  Het resultaat werd onze zuurste kettle sour die we ooit brouwden. Liefst 62 uur deed de lactobacillus zijn werk, en om al dat zuur geweld te counteren, kwamen er melksuiker en een hoop passievrucht bij.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, LACTOSE, passievrucht

Shotgun Lychee IPA (2019)

Stijl

Session IPA

Alcohol

5,5%

Bitterheid

60 IBU

Kleur

13 EBC

Blik heeft voordelen, geen UV-stralen, minder zwaar, stapelbaar, sneller koelend… maar ook voor: shotgunnen! Knal je deze IPA in je keel, proef je het frizoete van lychee. Je ramt zo door naar de volgende, want vanwege het minieme koolzuurgehalte is deze IPA super doordrinkbaar. 

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, maisvlokken, hop, gist, Lychee

Spicy Gonzales (2019)

Stijl

Tepache

Alcohol

3,0%

Bitterheid

5 IBU

Kleur

6 EBC

Ai caramba! Deze tepache is een licht alcoholische Mexicaanse straatdrank gemaakt van gefermenteerde ananas. De toevoeging van Madame Jeanette pepers, geven een brandend gehemelte. Bel de brandweer maar! Nee wacht, door de toevoeging van tepache aan onze Berliner Weisse is deze zeer toegankelijk. Fris, zuur, zoet, fruitig, pikant, alle smaakbelevingen samengeperst in een blik.
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, habaneros peper, ananas, gember, kaneel

Tropical Royale (2019)

Stijl

New England IPA

Alcohol

6,5%

Bitterheid

25 IBU

Kleur

8 EBC

Exotisch fruit in een blik gepropt. Meer fruit dan hop. Mango, passievrucht en banaan. Deze New England IPA is een vorstelijke alcoholische smoothie, daarom hebben we hem de Tropical Royale gekroond. 
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, HAVERmout, hop, gist, Mango, passievrucht, banaan

Kissed by Frieda (2019)

Stijl

Berliner Weisse

Alcohol

3,0%

Bitterheid

0 IBU

Kleur

35 EBC

Tis Berliner Weisse ist ein moderner look auf diese alte klassieke style. Keine Brettanomyces maar it bint Gekettlesoured fur 24u und gedryhopped mit Lemon drop und viele viele framboosen. Dieser Berliner ist ganz geil und eine zehr durstlessende bier fur am de mer oder Int de sonne. Prost! 
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, framboos

Rap Like Sjors (2019)

Stijl

West Coast IPA

Alcohol

8,0%

Bitterheid

101 IBU

Kleur

10 EBC

Met een inkomende 101 IBU (international bitterness units) is dit met afstand ons meest bittere bier ooit. Nét over de verzadigingsgrens van iso-alfazuren in bier. Balans is overrated. 
Hop, hop en nog eens hop. En een dunne body met weinig toetsen van mout, om de hop nog meer te onderstrepen. 
Dit bier is een klein beetje als rapper Sjors, ongeraffineerd, maar met veel ambitie! Yieh! 
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, maisvlokken, hop, gist

Smash Bock (2019)

Stijl

Bokbier

Alcohol

6,9%

Bitterheid

36 IBU

Kleur

30 EBC

Smash Bock is een bockbier, geïnspireerd op de Smash IPA- stijl, dat gebrouwen is met maar één soort mout, muncher. Eén soort hop, Aurora, één soort gist WLP833,  één soort kruid, kaneel en één soort fruit, peer. Eendimensionaal? Nee hoor. Het is een ondergistend bier dat makkelijk wegdrinkt, maar een herfstbier pur sang, door de kruidige kaneel en zoete peer. Smash, game, set, match. 
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, hop, gist, kanneel, peer

Chocolate Junkie (2019)

Stijl

Porter

Alcohol

6,5%

Bitterheid

10 IBU

Kleur

120 EBC

Een samensmelting met de culinaire ambachtslieden van het Zeeuws Ministerie van Chocolade.
Bij deze zoete Porter met toetsen van chocolade (logisch) gebruikten we eik gerookte mout en een snufje zeezout om een unieke blend te creëren tussen een culinair dessert en bier. Laat die reep karamel-zeezout maar liggen.
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, cacao, lactose

King Dick (2019)

Stijl

Russian Imperial Stout

Alcohol

16%

Bitterheid

60 IBU

Kleur

150 EBC

Dick Dicker Dickst! 35 gram suiker per 100 gram wort (onvergist bier) is dik! Zelfs onder de dikke bieren is dit dik bier echt wel een van de dikste. King Dick is ook een mega dikke rock band, met dikke muziek. Dat wordt oplepelen! 
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, cacao, vanille

Menage sAcch Trois (2019)

Stijl

Sour New England IPA

Alcohol

7,2%

Bitterheid

11 IBU

Kleur

12 EBC

Collab met Mannenpap, Nijmegen.

Samen bier maken is een intiem moment, zeker met zijn drieën. Met veel gezweet en gekreun kwam deze collab met Mannenpap tot een climax. Samen maakten we een kettle sour met maar liefst 19 gram hop per liter. Vergist met de licht erotische Sacch Trois gist. Een oud Belgisch gist dat voornamelijk in Lambiek voorkwam. Na onderzoek bleek het een saccharomyces cerevisiae (jaja) te zijn inplaats van brettanomyces. De gist neemt wat wilde funky toetsen van mango en tropisch fruit met zich mee.

Elk maand een nieuw bier…

Word lid van onze nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven van de releases.