SIGNATURES

Met grote trots presenteert Dutch Bargain de gelimiteerde craftbeer line-up voor 2019. Onze Signatures. Twaalf rebelse bieren met gewaagde recepturen, in een artistiek jasje, voor elke maand een bijpassend bier. Twaalf kunstenaars kregen de opdracht om voor een van onze Signatures een canvas te vullen. Van schilders, 3Dartiesten, fotografen, filmmakers, tatoeëerders, tot een rockband.
Nick Geboers is gefascineerd door de rijke geschiedenis van fotografie. Hij gebruikt het medium van functioneel tot esthetisch. Eerst en vooral is hij een beeldmaker, met een breed scala aan fotografische instrumenten en technieken. www.nickgeboers.com
Dit blik is ontworpen door niemand minder dan Kaja Luijcks (9 jaar). Een enthousiaste tekenaar en liefhebber van beestjes! Kaja is de gelukkige winnaar van onze tekenwedstrijd die we organiseerde voor dit bier.
BRUUT collective is een internationaal filmproductiebedrijf met een uitgesproken stijl en aanpak. Voor het bier maakte ze een film; Aesthetic. Defiant. Wild. Ga naar www.bruutcollective.com/IPA voor de film. Met steun van Bart Dhondt – The MovieLot – SteadiFox
Charlotte Apers (1989) is kunstenaar en tattoo-artiest. Ze tatoeëert bij Papanatos Tattoos in Den Haag en werkt daarnaast voornamelijk aan eigen projecten. Zoals geanimeerde kortfilms, series illustraties, GIF’s en muurschilderingen in haar atelier in Breda. Haar werk kenmerkt zich door de surrealistische en vervreemdende sfeer die het uitademt, een tekenachtige uitwerking en de mix van verschillende materialen. Dit zie je ook in haar tattoos terug, waar ze graag experimenteert met een los lijnspel.
Olmo Brood is stiekem geen fotograaf, maar een productontwerper in hart en handen. Schoonheid diende zich herhaaldelijk op aan zijn detail geprikkelde herseninhoud. Er foto’s van maken, maakte echter van een prikkel een probleem. Te veel! Deze nochtans gezapige vent wist echter door de troep te zwemmen naar de oppervlakte. Et Voila.
Drie lotgenoten die artwork en 3D-animaties maken, vormen samen het collectief Lion Beach. Met een voorliefde voor het absurde, zoeken ze een evenwicht tussen wat mooi is, mensen aan het lachen brengt en wat hun gefortuneerde klanten niet willen, maar verdienen. ìSink or swimî is een werk dat ontstond uit schrik voor gewetenloze haaien in de kunstwereld. Het maakt deel uit van een digitale vernissage, waar irreÎle kunstwerken centraal staan. Tot nu verstopt in een obscuur mapje op hun server, bereikt Lion Beach er niemand echt mee, maar blijft het ook uit de klauwen van op geld beluste kunsthandelaars.
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December

Coffee connaisseur, moi?

Stijl

NITRO COLD BREW INFUSED IMPERIAL RUSSIAN STOUT

Alcohol

13,0%

Bitterheid

50 IBU

Kleur

150 EBC

Zo veel dikker dan zijn kleine broertje, dat die meer een aangetrouwd familielid is. Twee keer meer cacao nibs, extra alcohol, you do the math. Ook toegevoegd zijn Sumatra koffiebonen, gebrand door onze vrienden bij Bosbrand. De zachte, romige toetsen van chocolade en Nitro Cold Brew koffie gunnen dat geweld een fijne balans.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, cacaobonen, koffiebonen 

If glitter was a hop this would be TDH

Stijl

Red DDH IPA

Alcohol

8,0%

Bitterheid

25 IBU

Kleur

nvt (glitter kan niet worden uitgedrukt in kleur 😉 )

Bronies hebben eindelijk hun eigen craftbier! Onze brouwer werd dood gespamd met tags van glitterbier, dus heeft hij er een gemaakt. Om ervan af te zijn. Blijkt deze red IPA gewoon awesome. Twee keer gedryhopped, na 48 uur met Amarillo en een dag later met Sorachi Ace. Een techniek die ze DDH noemen, met hoppige, fruitige aroma’s als resultaat.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, (E171, E153, E172= natuurlijke glitter!)

BRU(U)T IPA

Stijl

Brut IPA

Alcohol

7,0%

Bitterheid

40 IBU

Kleur

8 EBC

In Zeeuws-Vlaanderen ligt geen spoor, dus de ‘hype train’ kwam hier met vertraging aan. Maar we hebben het perron bereikt met het Antwerpse filmcollectief BRUUT als reisgenoot. Onze gortdroge Brut is verrassend fris door de toevoeging van perzik en fruitige hop. De perfecte samensmelting van Brut en IPA.

Voor het blik van het bier werd een film gemaakt, welke je hier kan kijken.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, maisvlokken, hop, gist, perzik

Passion Thug

Stijl

Fruited Sour

Alcohol

6,8%

Bitterheid

22 IBU

Kleur

14 EBC

We waren zelf best dronken op het Billies Craftbeer Festival toen we besloten om een rip off van Lervig’s Passion Thang te brouwen.  Het resultaat werd onze zuurste kettle sour die we ooit brouwden. Liefst 62 uur deed de lactobacillus zijn werk, en om al dat zuur geweld te counteren, kwamen er melksuiker en een hoop passievrucht bij.

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, LACTOSE, passievrucht

Shotgun Lychee IPA

Stijl

Session IPA

Alcohol

5,5%

Bitterheid

60 IBU

Kleur

13 EBC

Blik heeft voordelen, geen UV-stralen, minder zwaar, stapelbaar, sneller koelend… maar ook voor: shotgunnen! Knal je deze IPA in je keel, proef je het frizoete van lychee. Je ramt zo door naar de volgende, want vanwege het minieme koolzuurgehalte is deze IPA super doordrinkbaar. 

Ingrediënten: Water, GERSTEmout, maisvlokken, hop, gist, Lychee

Spicy Gonzales

Stijl

Tepache

Alcohol

3,0%

Bitterheid

5 IBU

Kleur

6 EBC

Ai caramba! Deze tepache is een licht alcoholische Mexicaanse straatdrank gemaakt van gefermenteerde ananas. De toevoeging van Madame Jeanette pepers, geven een brandend gehemelte. Bel de brandweer maar! Nee wacht, door de toevoeging van tepache aan onze Berliner Weisse is deze zeer toegankelijk. Fris, zuur, zoet, fruitig, pikant, alle smaakbelevingen samengeperst in een blik.
Ingrediënten: Water, GERSTEmout, TARWEmout, hop, gist, habaneros peper, ananas, gember, kaneel

Elk maand een nieuw bier…

Word lid van onze nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven van de releases.